CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 5 juni 2008

Såå dåligt!!

Jag är arg och besviken!!


Har vart inne och läst på Sjukvårdsrådgivningens hemsida.

Så här står det:

"Små barn som är mellan sex månader och tre år kan ha långvariga lösa avföringar. Något som oftast brukar vara normalt och inget att oroa sig för så länge de mår bra och växer som de ska.

Det är inte ovanligt att små barn mellan sex månader och tre år som för övrigt mår bra har långvariga lösa avföringar. Med långvariga lösa avföringar menas lösa avföringar som pågår längre än två veckor. Typiskt för dessa lösa avföringar är att barnet bajsar rikligt, ofta och att avföringen innehåller obearbetade frukt- och grönsaksrester. Blöjbarn kan bli röda och irriterade i stjärten och man bör därför byta blöja direkt efter att barnet har bajsat. Barnen själva verkar ofta vara ganska obesvärade av sin lösa mage. De brukar gå upp i vikt normalt.

Laktosintolerans är ovanligt hos barn med svenskt ursprung, men lite vanligare hos barn med ursprung utanför Nordeuropa samt i Finland.

Om man misstänker att barnet reagerar på något födoämne bör barnet undersökas av läkare. Man ska inte själv ta bort exempelvis mjölk ur barnets kost eftersom det då blir svårare för läkaren att ställa rätt diagnos."

Varför har hon på BVC inte upplyst oss om detta när jag ringde ist för att säga att hon kan vara mjölkallergiker?? Och hon sa dessutom att om det inte blir bättre ska vi själva utesluta mjölk ur hennes kost. Inte nåt om att gå till doktorn eller nåt. Och dessutom sa hon inget om att ge mycket vätska och vätskeersättning eller något sånt!



Åh, vad arg jag blir!!

0 kommentarer: